miercuri, 16 decembrie 2009

Portrete in studio 3

Modelul de astazi: Marcel, la aceeasi sedinta foto de vineri, impreuna cu lector Catalin Savulescu si colegii Mihai si Marcel. Am fost o rasfatata, cu 2 colegi care au acceptat sa-mi fie model.

CANON EOS 400D, mod MANUAL, diafragma f.7,1, focala 105 mm, timp de expunere 1/125s, Iso 100, obiectiv canon 28-135mm, format imagine initiala RAW. Imagine neprelucrata.

8 comentarii:

  1. Arata foarte bine domnii acestia doi chiar si fara procesari exportati direct din RAW ;-);
    La Mihai ai o zona de umbra pe umarul drept, negrul e mai greu de fotografiat in studio, se rezolva fie cu o alta pozitionare a luminilor, fie la procesare in light room un fill light fie levels selectiv in photoshop.
    Ce-ar fi sa incerci acum sa faci niste procesari si sa pui ambele imagini pt. fiecare cite un set cu un "inainte si dupa"
    Succes
    PS Eu sint Catalin (fara Lector in fata) Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Doua elemente sunt un pic deranjante: fotografia este cam neclara iar fundalul cred ca mergea mai mult iluminat deoarece in dreapta sus parul aproape ca se contopeste cu el.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte bine arati domnu marcel... te plangeai ca viata e nedreapta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine Catalin, voi prelucra imaginile si le voi pune langa celelalte, pentru comparatie. Multumesc pentru sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. iti voi spune ce l-am spus aproape tuturor
    pentru un portret bun nu este de ajuns sa apesi pe butonul aparatului, acesta trebuie procesat si aici ma refer, pe langa ce a spus Catalin la porcesarea texturii pielii, a ridurilor, a alunitelor, a cosurilor...
    se presupune ca omul te plateste pentru acele portrete si vrea sa le publice intr-o revista si nu va putea merge asa cu ele la redactie

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, da, da, frumos portret. :)

    @bogudan: multumesc dar a fost meritul fotografului;
    @Radu: sa stii ca nu i-am dat niciun ban Aurorei! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. L-ai prins bine pe domnu' Marcel, a avut o expresie foarte relaxata, degajata ! Culoarea pielii imi pare a fi naturala. Intr-adevar, parca-i cam miscata imaginea, poate ti-o fi tremurat mana, cine stie. In rest, tot cu ochiul nespecialistului, spun ca mi se pare ok :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bune ambele portrete. La dl Marcel se vede ca are capul putin intors spre stanga si asta face ca urechea din dreapta sa se vada dintr-un alt unghi.

    RăspundețiȘtergere